Sevärdheter

Det finns mängder av saker att se på Azorerna och öarna är populära turistmål. Åker du till ön Sao Miguel rekommenderas ett besök till tvillingsjöarna, som är två kratersjöar alldelese bredvid varandra. Den ena är blå och den andra är grön, då skogen speglas i den ena och himlen i den andra.

Ett annat populärt turistmål är Furnas, en liten stad bredvid en sjö vid namn Lagoa das Furnas. Här finns både heta källor och andra vattenhål som visar på den vulkaniska aktivitet som råder på Azorerna. En annan sevärdhet är Chá Gorreana, vilket är Europas enda téodling. Den ligger på Sao Miguel och här ordnas guidade turer där du får se hur man framställer teet.

Regionens huvudstad heter Ponta Delgada och är väl värd ett besök. Här finns både mängder av restauranger och butiker, alla placerade längs staden kullerstensbeklädda gator. Hamnen och marinan är en sevärdhet i sig, där det ligger mängder av mer eller mindre tjusiga båtar och fartyg sida vid sida. Du bör också besöka torget Praca Goncalo Velho, som har fått namn efter öns första guvernör. Här finns även stadsporten, som är ljuvligt utsmyckad och ett litet konstverk i sig. Domkyrkan Igreja Matriz de Sao Sebastiao ligger här, upprättad redan på 1600-talet. Kyrkan är underbart vacker både på insidan och utsidan, även om sistnämnda är en smula sliten.

Hetvattenkälla
Hetvattenkälla