Aktiviteter

Några av de mest populära aktiviteterna på Azorerna har med vatten att göra på ett eller annat sätt. Här finns nämligen fantastiska miljöer för vattenlevande däggdjur som valar och delfiner. Ett tips är att ta en båtutflykt med guide för att titta närmare på de härliga djuren. Även djuphavsfiske är populärt, både hos turister och hos de bofasta.

Är du golfintresserad kan du njuta av tre riktigt bra golfbanor. En av dem ligger på Terceira och de två andra på Sao Miguel. Tack vare den fina naturen räknas dessa golfbanor till några av de vackraste i världen.

Vulkanvandringar hör också till de populära utflykterna på Azorerna, där du tar dig uppför branta sluttningar och genom tjock regnskog till målet som är kraterkanten. Här får du också njuta av en slående utsikt över naturen och havet, en bild som stannar länge på näthinnan.

Shoppingen

Azorerna har en mängd lokaltillverkade produkter som kan vara kul att köpa med sig hem. Du hittar bland annat keramik, broderier, korgarbeten, ostar och likörer. Även arbeten gjorda i valtänder är vanliga och är en tradition som följt med sedan 1800-talets valfångare började karva och gravera i valtänderna. Om du söker annan typ av shopping kan dock Azorerna inte rekommenderas. Det finns lite utbud av kläder, elektronik och liknande, istället är det alltså lokalproducerat som gäller.

Badstränderna

När det gäller stränder i Azorerna är klippor det absolut vanligaste. Söker du sandstränder kan du dock bege dig till Santa Maria, som har de absolut finaste stränderna med svart vulkansand. En rekommendation är Eldsjön eller Lagoa do Fogo som den heter på portugisiska. Vattnet är underbart skimrande i turkost och här finns en sandstrand som är riktigt fin.

Delfiner
Delfiner